Schoonmaak en onderhoud van rubbervloeren

Specialist in vraagstukken rond bijvoorbeeld sportvloeren

Bij rubbervloeren, die bijvoorbeeld vaak in sporthallen liggen, komen we regelmatig dezelfde problemen tegen. Vaak gaat het dan om een vloer die te glad is (geworden). Maar het kan ook dat de vloer te vet is, vanwege het huidvet van de sporters die eroverheen lopen of erop springen en in het ergste geval erop vallen. Wanneer u bijvoorbeeld beheerder bent van een sporthal met een rubberen sportvloer, zult u dat zeker herkennen.

Heeft u een vraag over het onderhoud van uw rubbervloer? We helpen graag!

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Allereerst: wat is een rubbervloer?

Een vloer van rubber is flexibel en sterk. Rubberen vloeren zijn verkrijgbaar als tegel of op rol en ze liggen dus vaak in sporthallen. Maar dit vloertype komt ook regelmatig in woningen of bedrijfspanden voor. Professionele en particuliere gebruikers kiezen voor deze vloer vanwege het dempende effect en omdat de vloer goed toepasbaar is in natte ruimtes of op plekken met gevoelige elektronische materialen wordt gewerkt.

Groot voordeel is dat rubbervloeren geschikt zijn voor recycling.

Wat kan Hogenet voor uw rubberen vloer betekenen?

Hoewel het uiterst belangrijk is dat sportvloeren hygiënisch schoon blijven, worden sportvloeren vaak vergeten bij de vloerreiniging. Wij voeren voor een stijgend aantal opdrachtgevers niet alleen de dagelijkse reiniging van deze vloeren uit, maar ook een halfjaarlijkse grondige schrobbeurt.

Verwijderen parafinelaag

Het komt geregeld voor dat rubberen vloeren in de fabriek een parafinelaag meekrijgen. Dat zorgt voor problemen bij de schoonmaak. Hogenet verwijdert die parafinelaag dan ook en voorziet de vloer van een nieuwe beschermlaag. Die laag is op basis van zeepfilm of niet-ionische tenside (schuimvormer). Dat maakt de vloer in de toekomst onderhoudsvriendelijk.

Bijkomend effect van een zeepfilmlaag: die zorgt voor een antislip-effect. Bij iedere reiniging vernieuwt die beschermlaag. Dat is ook het geval bij een tensidenlaag, maar het verschil met de laag op zeep is het ontbreken van het opbouwende effect bij een laag met tenside. Beide lagen zorgen ervoor dat het wissen en reinigen van de vloer makkelijker gaat.

Sportvloer schrobben én kleuren

Naast het hierboven al beschreven schrobben, kunnen we een sportvloer ook (op)nieuw kleuren met een coating. Daardoor verdwijnen schoenstrepen bijvoorbeeld ook.

Zeker niet bij rubber- en sportvloeren:

In de praktijk zien we bij rubbervloeren schoonmaakbedrijven regelmatig in de fout gaan, omdat ze niet deskundig genoeg zijn. Dit is onze top-3 van misvattingen bij deze vloeren:

  • De in de fabriek aangebrachte parafinelaag laten zitten
  • Gebruik van te sterke producten bij de reiniging
  • Gebruik van een te scherpe schijf of borstel
Mike Hogenkamp - directeur Hogenet
Toptip van Mike!
<p><span style="font-weight: 400;">“Het aanbrengen van een goede coating vergemakkelijkt het vervolgonderhoud. We kunnen de vloer extra stroef maken met een antisliplaag; erg handig voor gebruik in een sporthal.”</span></p>

Snelle service

Directe lijnen en snel direct geholpen worden. Daar streeft Hogenet naar. Wij zijn vrijwel altijd bereikbaar en meestal kan een klus dezelfde week nog worden uitgevoerd. Voor spoedklussen geldt, vandaag gebeld, uiterlijk morgen uitgevoerd. Dit alles zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Contactgegevens

Endepoelstraat 24
6942 GL Didam
T. 0316 220 242
I. www.hogenet.nl
E. info@hogenet.nl

Copyright 2019 Hogenet

error: Content is protected !!