Schoonmaak en onderhoud
van pvc-vloeren

Specialist in vraagstukken rond vinyl(stroken) en zeil

Krassen, glansverschil of een doffe vloer: het zijn problemen die veel voorkomen bij een pvc-vloer. Deze vloeren zijn heel populair, zowel voor gebruik in woningen als ook in kantoren, zorginstellingen en bijvoorbeeld dokters- of tandartspraktijken. Ondanks dat de vloer bekend staat als relatief gemakkelijk in onderhoud, krijgen we regelmatig het verzoek om erover mee te denken en om te helpen om problemen die zijn ontstaan op te lossen.

<h4 style="text-align: center;">Hebt u ook een vraag over het onderhoud van uw pvc-vloer? We helpen graag!</h4> <p style="text-align: center;">Bel <span style="color: #000000;"><a style="color: #000000;" href="tel:0316220242">0316-220242</a></span><br /> of mail naar: <span style="color: #000000;"><a style="color: #000000;" href="mailto:info@hogenet.nl">info@hogenet.nl</a></span></p>

Allereerst: wat is een pvc-vloer?

Hoewel de naam vinyl(stroken), zeil en ook designvloeren vaak voorkomt, opteren wij voor de term die het meest gebruikt wordt: pvc-vloeren. Maar wat is een pvc-vloer nu eigenlijk? Eigenlijk moet u zo’n vloer zien als een kunststof variant van een parketvloer, een houtvrije parketvloer dus. De vloer bestaat uit verschillende lagen kunststof (pvc).

De meeste pvc-vloeren zijn er in verschillende houtdessins, maar ook vloeren met een stenen uiterlijk komen voor. Sommige fabrikanten produceren ook vloeren die juist géén natuurlijke uitstraling hebben.

Tegenwoordig zijn de meeste ‘houten’ pvc-vloeren niet meer van echt hout te onderscheiden, helemaal omdat ze zijn voorzien van zogenaamde register embossing, waarmee de houtnerfstructuur ook voelbaar is. Een pvc-vloer kan verlijmd gelegd worden, maar de moderne varianten worden ook zonder verlijming geplaatst.

Wat kan Hogenet voor uw pvc-vloer betekenen?

Regelmatig schakelen bijvoorbeeld woonwinkels Hogenet in als er problemen met door hen geleverde vloeren voorvallen. En zelfs bij de meeste fabrikanten van pvc-vloeren staan onze gegevens bovenaan op de lijst van in te schakelen bedrijven als onderhoudsproblemen voorvallen.

Bedrijven en organisaties schakelen Hogenet voor alle voorvallende problemen die voor kunnen vallen bij pvc-vloeren. Dan hebben we het over ‘normale’ zaken, zoals krassen op de vloer, of glansverschil tussen de verschillende planken. Daar hebben wij speciale (milieuvriendelijke) coatings voor. We werken bij voorkeur met de producten van Dr. Schutz, een vooraanstaand merk waarvan wij preferred applicator zijn. Om glansverschil tegen te gaan, gebruiken we bijvoorbeeld een speciale matte coating.

Van antislip tot chemisch resistent en bestand tegen bandenmigratie

Maar we hebben ook speciale producten voor hele specifieke branches. Voor bakkerijen kunnen we pvc-vloeren bijvoorbeeld voorzien van een antisliplaag en een kleurcoating. En bij kappers maken we pvc-vloeren chemisch resistent, zodat de vloer beter bestand is tegen agressieve middelen, zoals haarverf en waterstofperoxide.

Een veel voorkomend probleem met pvc-vloeren die bijvoorbeeld in de showroom van een autobedrijf of in een fietsenwinkel liggen: bandenmigratie. Dit is een chemische reactie van het rubber van bijvoorbeeld banden van auto’s en fietsen met de vloer, waardoor verkleuring in de pvc-vloeren ontstaat. Die verkleuring is vrijwel niet te verwijderen. In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’ kunnen wij de vloer van een speciale coating.

We adviseren ten zeerste aan eigenaars van fietsenwinkels en autoshowrooms om deze coating door ons te laten aanbrengen!

Zeker niet doen bij pvc!

Voor het onderhoud van uw pvc-vloer ontraden wij ten zeerste

  • Gebruik van zogenaamde allesreinigers, zoals Andy en Ajax
  • Reinigen met zeep: geeft vaak een zeer vet uiterlijk
  • Gebruik van producten op polymeerbasis. Veel schoonmaakbedrijven adviseren klanten bijvoorbeeld om polymeer te gebruiken bij het dweilen, terwijl dit juist een averechts effect heeft! Gevolg: loopsporen op de vloer en vaak ook krassen in de toplaag.
Mike Hogenkamp - directeur Hogenet
Toptip van Mike!
<p><span style="font-weight: 400;">Reinig de vloer met een milde PU-reiniger. Die is namelijk speciaal gemaakt om de toplaag van de vloer in goede conditie te houden als die is voorzien van een 1- of 2-componenten polyurethaan-laag. </span><span style="font-weight: 400;">Nog een extra tip? Gebruik voor bescherming van uw pvc-vloer doppen en glijders onder uw meubels! Wij adviseren de producten van </span><span style="font-weight: 400;">Scratch no more</span><span style="font-weight: 400;">.</span></p>

Snelle service

Directe lijnen en snel direct geholpen worden. Daar streeft Hogenet naar. Wij zijn vrijwel altijd bereikbaar en meestal kan een klus dezelfde week nog worden uitgevoerd. Voor spoedklussen geldt, vandaag gebeld, uiterlijk morgen uitgevoerd. Dit alles zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Contactgegevens

Endepoelstraat 24
6942 GL Didam
T. 0316 220 242
I. www.hogenet.nl
E. info@hogenet.nl

Copyright 2019 Hogenet

error: Content is protected !!