Schoonmaak en onderhoud van natuursteen vloeren

Specialist in vraagstukken rond marmer, leisteen en plavuizen

Wanneer u een vloer van natuursteen in uw huiskamer heeft liggen, of in uw bedrijfspand bijvoorbeeld, herkent u het vast wel: die vloer is na verloop van tijd niet meer zo mooi glanzend. Sterker nog: er ontstaan van die uitgebeten vlekken. Of nog erger: er komen krassen in of uw dure vloer raakt na verloop van tijd poreus. En dat ondanks dat u de vloer met zorg schoonmaakt of laat onderhouden.

Helaas is juist de vloer vaak het sluitstuk op de schoonmaak- en onderhoudsbegroting. En dat terwijl de aanschaf van een vloer over het algemeen een behoorlijke hap uit de exploitatiebegroting is én de vloer bovendien een prominente positie in het interieur inneemt. Een positie die u als eigenaar ook belangrijk vindt, want anders had u niet gekozen voor een vloer van natuursteen! Zo’n vloer is een eyecatcher – en moet dat ook blijven.

Verkeerd onderhoud zorgt ervoor dat de eens waardevolle vloer steeds minder waarde vertegenwoordigt, zowel financieel als representatief. Wij zijn gespecialiseerd in vloeronderhoud en beschikken over de juiste machines, mensen en milieuvriendelijke middelen om een natuursteen vloer optimaal te onderhouden. Aarzel dus niet en schakel ons in voor advies.

Allereerst: wat is een natuursteen vloer?

De term natuursteen zegt het al: het gaat hier om vloerbedekking die is gemaakt van diverse soorten steen die in de natuur te vinden is. Het is dan ook een verzamelnaam.

Onder het begrip natuursteen vallen verschillende soorten vloeren:

 • Marmer
 • Granito
 • Graniet
 • Terazzo
 • Leisteen
 • Plavuizen
 • Strizo
 • Travertin
 • Keramisch
 • Lavasteen
 • Kwartsiet

Uiteraard heeft iedere soort steen eigen kenmerken, eigenschappen en structuren. In vloeren wordt het steen vaak verwerkt in tegels van uiteenlopende afmetingen. Afhankelijk van de wens van de klant worden die in legpatronen gelegd. Bekende patronen zijn: visgraat, blokverband, elleboogverband, keperverband, molenwiekverband en wildverband of Romeins patroon.

Wat kan Hogenet voor uw natuursteen vloer betekenen?

We zorgen ervoor dat uw vloer die vol krassen zit en niet meer glanst, weer de basis van uw interieur wordt. Indien het nodig is, brengen we de vloer weer terug naar ‘0’, om ‘m daarna voorzien van de juiste beschermlaag of -lagen, zodat het vervolgonderhoud makkelijker wordt.

Slijpen met diamantschijven

We doen dat door de vloer te slijpen met speciale diamantschijven, die zorgen voor een optimaal resultaat. Voor iedere soort natuursteen hebben we een aparte pad op onze machine. Zo kunnen we bij marmer vloeren bijvoorbeeld met een bepaalde korrel lichte krassen verwijderen.

Glans, hoogglans of impregneren

Kalkhoudend natuursteen kunnen we met poeder terug op glans of hoogglans brengen. Andere soorten stenen vloeren reinigen we, waarna we ze impregneren. We kunnen de vloeren zowel blank als met een kleurverdieper opleveren.

Zeker niet doen bij natuursteen!

Bij natuursteen komen we nog steeds regelmatig tegen dat schoonmaakbedrijven een polymeerlaag aanbrengen op de vloer. Maar zo’n beschermlaag is niet bedoeld voor een stenen vloer!

Mike Hogenkamp - directeur Hogenet
Toptip van Mike!
<p><span style="font-weight: 400;">Badkamerreinigers zijn meestal funest voor natuurstenen vloeren: ze zorgen voor uitgebeten vlekken. Pas hier dus mee op! En ik kan het niet genoeg benadrukken: gebruik zeker de juiste doppen onder stoelen en andere meubels. Anders ontstaan er na verloop van tijd gegarandeerd krassen op de vloer. Ons advies: de producten van </span><span style="font-weight: 400;">Scratch no more.</span></p>

Snelle service

Directe lijnen en snel direct geholpen worden. Daar streeft Hogenet naar. Wij zijn vrijwel altijd bereikbaar en meestal kan een klus dezelfde week nog worden uitgevoerd. Voor spoedklussen geldt, vandaag gebeld, uiterlijk morgen uitgevoerd. Dit alles zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Contactgegevens

Endepoelstraat 24
6942 GL Didam
T. 0316 220 242
I. www.hogenet.nl
E. info@hogenet.nl

Copyright 2019 Hogenet

error: Content is protected !!