Schoonmaak en onderhoud van laminaatvloeren

Specialist in vraagstukken rond laminaat

Krassen, een vetlaag op de vloer of een glanzende vloer. Of gewoon simpelweg: de vloer is niet meer mooi. Dat zijn de verhalen die we geregeld te horen krijgen van klanten als het gaat om hun laminaatvloer. Zowel particuliere huizenbezitters als professionele gebruikers zoals facilitair managers van zorgorganisaties of gebouwbeheerders van bijvoorbeeld kantoorpanden zullen deze klachten bekend voorkomen.

Toch kan er met goed schoonmaak- en onderhoudswerk veel voorkomen of opgelost worden.

Meer weten? We vertellen het u graag. Neem contact met ons op!

Allereerst: wat is een laminaatvloer?

Een laminaatvloer is een vloerbedekking van kunststof, die vaak uit vier lagen bestaat. De onderkant is een kunststof drager, daarna volgt een laag van meestal HDF. De derde laag is bedrukt papier, het dessin van de vloer. Meestal is dat een houten structuur, maar het kan ook om een steenstructuur gaan, of een fantasiedesign. De bovenste laag is wederom een kunststof toplaag.

Laminaat was tot de opkomst van pvc-stroken één van de populairste vloersoorten, omdat de vloer er wel als een houten vloer uit kon zien, maar niet de nadelen had van parket. Én bovendien een stuk goedkoper was in aanschaf. Tegenwoordig zien we laminaat ook steeds meer als een doe-het-zelf-product, een laminaatvloer is gemakkelijk zelf te leggen.

Maar dat wil niet zeggen dat een laminaatvloer ook gemakkelijk is in onderhoud. Het is een kwetsbare vloer!

Wat kan Hogenet voor uw laminaatvloer betekenen?

Laminaat staat dus bekend als een kwetsbare vloer. Het is met name oppassen met het gebruik van water op laminaat. En laat dat nu bij schoonmaak vaak toch nodig zijn. Als vloerenspecialist helpen wij u graag met een goed schoonmaak- en onderhoudsadvies voor uw laminaatvloer. En uiteraard verzorgen we de schoonmaak ook graag zelf. Zo zorgen we ervoor dat u lang kunt genieten van uw mooie vloer!

Laminaatvloer vervangen? Niet altijd nodig!

We horen geregeld het verhaal dat consumenten en professionele gebruikers het advies kregen om hun laminaatvloer te vervangen, omdat er bijvoorbeeld krassen opzitten. Dat vervangen hoeft zeker niet altijd! Wij kunnen een nieuwe coating aanbrengen die veel schade kan herstellen. Zo kunnen we een extra investering in een nieuwe vloer voorkomen!

Niet alleen is dit een veel goedkopere oplossing, het spaart ook het milieu. Immers, er hoeft nu geen complete vloer weggegooid te worden!

Zeker niet doen bij laminaat!

Heeft u een laminaatvloer, dan wilt u die natuurlijk het liefst zo lang mogelijk mooi houden. Daarom geven we u graag advies over wat u beter niet kunt doen bij laminaat:

  • Reinigen met zeephoudende producten
  • Te nat reinigen
Mike Hogenkamp - directeur Hogenet
Toptip van Mike!
<p><span style="font-weight: 400;">“Voor laminaat geldt: gebruik de juiste doppen onder stoelen, tafels en andere meubels om krassen te voorkomen. Wij adviseren doppen van </span><a href="https://www.scratchnomore.nl" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-weight: 400;">Scratch no more</span></a><span style="font-weight: 400;">. Verder: laminaat dweilen kan het best gewoon met water en afwasmiddel!”</span></p>

Snelle service

Directe lijnen en snel direct geholpen worden. Daar streeft Hogenet naar. Wij zijn vrijwel altijd bereikbaar en meestal kan een klus dezelfde week nog worden uitgevoerd. Voor spoedklussen geldt, vandaag gebeld, uiterlijk morgen uitgevoerd. Dit alles zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Contactgegevens

Endepoelstraat 24
6942 GL Didam
T. 0316 220 242
I. www.hogenet.nl
E. info@hogenet.nl

Copyright 2019 Hogenet

error: Content is protected !!