Schoonmaak en onderhoud van grindvloeren

Specialist in vraagstukken rond grindvloeren

Een grindvloer is een prachtige vloer! Maar het zogenaamde stenen tapijt verdient wel de nodige zorg om het ook mooi te houden. Eén van de grootste problemen met een grindvloer die wij haast dagelijks tegenkomen, is de ophoping van vuil; ook u herkent het misschien wel. Een wekelijkse stofzuigerbeurt doet wat dat betreft al heel veel, maar toch is dat niet het enige onderhoud dat een grindvloer nodig heeft.

Gelukkig zijn wij bij Hogenet gespecialiseerd in het onderhoud van grindvloeren. We helpen ook u graag!

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Allereerst: wat is een grindvloer

Een grindvloer – soms wordt dit ook als grintvloer geschreven, maar wij hanteren de spelling met de d, zoals Onze Taal ook adviseert – is een vloer die uit talloze kleine steentjes bestaat. Met epoxyhars en een verharder plakken de steentjes aan elkaar. De losse opbouw maakt het mogelijk om allerlei mooie kleurpatronen in de vloer aan te brengen.

Er bestaan zogenaamde open en dichte grindvloeren. Bij een open grindvloer zit er geen toplaag op het grind. Dat maakt de vloer veel gevoeliger voor ophoping van vuil, waardoor de open grindvloer veel moeilijker is te onderhouden. Bovendien: als een open grindvloer te nat wordt gereinigd, dan gaat die stinken.

Bij een dichte grindvloer ligt er een toplaag van epoxyhars en verharder over het grind als bescherming.

Wat kan Hogenet voor uw grindvloer betekenen?

Wij onderhouden veel grindvloeren, zowel in woningen van particulieren als ook voor eigenaren van bedrijfspanden of gebouwen van bijvoorbeeld zorgorganisaties. Hieronder leest u wat we voor u kunnen betekenen, waarbij we graag willen aantekenen dat het raadzaam is om een grindvloer minimaal eens per jaar een goede onderhoudsbeurt te geven!

Sealen (dichtzetten) van een open grindvloer

Om een open grindvloer van een beschermlaag te voorzien, kunnen wij die eenmalig sealen. Met deze behandeling zorgen we ervoor dat de open poriën van de vloer worden gedicht. Dat vereenvoudigt het onderhoud van de vloer aanzienlijk, omdat het vuil zich niet meer kan ophopen.

Diep reinigen van de grindvloer

Grindvloeren reinigen we minimaal eens per jaar grondig. Dat doen we met de zogenaamde Truckforce-methode. Met deze diepe reinigingsmethode spuiten we water onder hoge druk (4 bar) in de vloer, waarna we het water direct weer vacuüm opzuigen.

Onze Hydro-Force SX-12 zorgt ervoor dat vrijwel al het water wordt opgezogen. Dit in tegenstelling tot een gewone waterzuiger, die slechts 40 tot maximaal 60% van het water opzuigt. Onze diepreiniging zorgt ervoor dat u de vloer na afloop weer bijna meteen kunt belopen!

De vloer een andere kleur geven

De steentjes van grindvloeren komen uit rivieren en krijgen nadat ze gewonnen zijn met een speciale techniek hun kleur. Bent u na verloop van tijd uitgekeken op de kleur of het patroon van uw grindvloer? Dan kan Hogenet ervoor zorgen dat uw vloer nieuwe kleuren krijgt!

Zeker niet doen bij grindvloeren!

Ook bij het onderhoud en de schoonmaak van grindvloeren geven bedrijven regelmatig verkeerd advies. Hieronder een opsomming van wat wij in de praktijk tegenkomen op dat gebied:

  • Schrobben met een schijfmachine en opzuigen met een waterzuiger bij een open grindvloer
  • Het gebruik van een verkeerd reinigingsproduct, bijvoorbeeld bleekmiddel of chloor
  • Het niet ‘dichtzetten’ van een vloer met een coating. De vervuiling zakt dan in de poriën van de vloer. Verwijderen ervan kan dan uitsluitend met een Rotovac-machine; Hogenet beschikt vanzelfsprekend over zo’n machine.
Mike Hogenkamp - directeur Hogenet
Toptip van Mike!
<p>“Laat de grindvloer dichtzetten (sealen) en gebruik zo weinig mogelijk vette reinigingsmiddelen. Daarnaast: laat de vloer regelmatig diepreinigen door een gespecialiseerd bedrijf.”</p>

Snelle service

Directe lijnen en snel direct geholpen worden. Daar streeft Hogenet naar. Wij zijn vrijwel altijd bereikbaar en meestal kan een klus dezelfde week nog worden uitgevoerd. Voor spoedklussen geldt, vandaag gebeld, uiterlijk morgen uitgevoerd. Dit alles zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Contactgegevens

Endepoelstraat 24
6942 GL Didam
T. 0316 220 242
I. www.hogenet.nl
E. info@hogenet.nl

Copyright 2019 Hogenet

error: Content is protected !!