Schoonmaak en onderhoud van gietvloeren

Specialist in vraagstukken rond beton- en kunststof vloeren

Je leest het geregeld: de schoonmaak en het onderhoud van gietvloeren is gemakkelijk. Klopt! Maar toch kennen ook gietvloeren problemen als het om onderhoud gaat. Als eigenaar van een gietvloer herkent u het misschien ook wel. Uw vloer is in de loop van de tijd verkleurd, vertoont slijtage of is glad geworden. Of er zijn stukken van de vloer die glanzen, terwijl andere delen veel doffer zijn. De reden? Verkeerd onderhoudsadvies en daardoor slechte of onzorgvuldige schoonmaak.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw gietvloer? Hogenet is úw vloerenspecialist!

Neem gerust contact met ons op!

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren hebben weliswaar nog een relatief klein marktaandeel, maar deze soort vloeren worden wel steeds populairder. Geen wonder, want een gietvloer geeft een ruimte een modern uiterlijk. Zowel bij particulieren huiseigenaren als bij eigenaren van bedrijfspanden, zorgorganisaties of bijvoorbeeld scholen komen gietvloeren steeds vaker voor.

Ook in industriële omgevingen valt de keuze vaak op een gietvloer, omdat de vloer goed resistent gemaakt kan worden tegen allerlei zuren en andere stoffen. In de voedingsmiddelenindustrie bestaat een voorkeur voor gietvloeren vanwege de hygiëne.

Een gietvloer bestaat uit een naadloze laag die over de dragende basisvloer (bijvoorbeeld een anhydrietvloer of cementvloer) heen wordt gegoten. De gietvloer kan uit beton (gietbeton) of kunststof bestaan. In het laatste geval komt epoxy of polyurethaan (PU) het meest voor.  

Wat kan Hogenet voor uw gietvloer betekenen?

Naast de gewone schoonmaakwerkzaamheden en het reguliere onderhoud van gietvloeren, voorziet Hogenet deze vloeren – of ze nu van beton of van kunststof zijn – van een speciale coating. Die zorgt ervoor dat de schoonmaak en het onderhoud in de toekomst makkelijker wordt.

Wat niet doen bij gietvloeren?

Wij komen nog vaak tegen dat vloerenbedrijven of schoonmaakbedrijven een gietvloer voorzagen van een polymeerlaag. Polymeer is niet de juiste beschermlaag voor een gietvloer!

Mike Hogenkamp - directeur Hogenet
Toptip van Mike!
<p><span style="font-weight: 400;">“Voorzie als u een gietvloer heeft uw stoelen, tafels en andere meubels van de juiste doppen om uw vloer te beschermen. Wij adviseren doppen van </span><a href="https://www.scratchnomore.nl" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-weight: 400;">Scratch no more</span></a><span style="font-weight: 400;">.”</span></p>

Snelle service

Directe lijnen en snel direct geholpen worden. Daar streeft Hogenet naar. Wij zijn vrijwel altijd bereikbaar en meestal kan een klus dezelfde week nog worden uitgevoerd. Voor spoedklussen geldt, vandaag gebeld, uiterlijk morgen uitgevoerd. Dit alles zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Contactgegevens

Endepoelstraat 24
6942 GL Didam
T. 0316 220 242
I. www.hogenet.nl
E. info@hogenet.nl

Copyright 2019 Hogenet

error: Content is protected !!