Mooie, functionele en vooral veilige vloeren voor uw school

Als bestuurder of directielid van een school, scholengemeenschap of ander samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen moet u zich druk maken over verschillende zaken. Ook facilitaire voorzieningen horen daarbij, zoals de schoonmaak of het onderhoud van de vloeren in de schoolgebouwen.

Maar eigenlijk wilt u zich daar zo weinig mogelijk mee bezig houden. Een vloer moet er goed uitzien, functioneel zijn en bovenal veilig. U zoekt een partij die u kan helpen bij de schoonmaak, het onderhoud en de renovatie van uw vloeren? En dat allemaal op een milieuvriendelijke manier?

Hogenet is de naam! Wij helpen u graag.

Vaak voorkomende vloerproblemen in het onderwijs en de oplossingen van Hogenet

Als we in schoolgebouwen aan de slag gaan, komen we regelmatig dezelfde problemen tegen. U zult ze waarschijnlijk ook herkennen. Gelukkig zijn het allemaal zaken waar wij een goede oplossing voor weten.

 • Verglazing van het vloeroppervlak.
  Meestal bij
  linoleumvloeren, waarbij veel beschermlagen op elkaar zijn aangebracht. Die worden glashard en zijn dus moeilijk te verwijderen.
  Hogenet beschikt over het materieel en de vaklieden om de lagen rigoureus, maar met beleid én milieuvriendelijk weg te halen. Daarna bouwen we de vloer vanaf de bodem opnieuw op en voorzien we de vernieuwde vloer van een functionele toplaag.
 • Randvergoring.
  Met name aan de randen van de vloeren, bij de muren, ontstaat vaak vuil en schade.
  Ook hiervoor hebben wij de mensen en machines om de vloer weer in topconditie te krijgen.
 • Gladde vloeren.
  In praktijklokalen van schoolgebouwen liggen vaak linoleumvloeren, maar ook regelmatig pvc. Beide type vloeren worden - door intensief gebruik, maar ook vaak vanwege verkeerd onderhoud doordat verschillende afwerklagen op elkaar liggen – vaak glad.

  Wij voorzien de vloeren van een antislip-coating, zodat ze niet meer glad zijn. Het kan gaan om een 1-componenten coating van polyurethaan, of om een 2-componentenversie, waar we een extra verharder aan toevoegen. Wel zo’n veilig gevoel!
 • Urinestank bij sanitair.
  Bij de sanitaire voorzieningen van schoolgebouwen stinkt het vaak naar urine. Goed schoonmaken is daar bijna niet te doen.

  Ook hier zorgen we voor een extra coating op de vloer, die ervoor zorgt dat urinevocht niet in de vloer kan dringen.

Focus op duurzaamheid en het milieu

Bij alle activiteiten rondom de schoonmaak, het onderhoud en de renovatie van vloeren houden we de focus nadrukkelijk op het milieu en op duurzaamheid. Niet alleen omdat dat in het onderwijs erg belangrijk is, maar vooral ook omdat we zelf ook graag maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn er dan ook trots op dat het eveneens zeer op duurzaamheid gefixeerde Dr. Schutz ons al jaren als preferred partner beschouwt.

Wat kunnen we op het gebied van milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en ecologie bieden aan schoolbesturen? Ten eerste werken we vrijwel uitsluitend met ecologische producten (waaronder die van Dr. Schutz) en milieuvriendelijke machines. En we gebruiken zo weinig mogelijk brandstof en chemische producten tijdens onze werkzaamheden.

Een voorbeeld van dat laatste. Daar waar veel andere vloeronderhoudsbedrijven chemische producten inzetten bij de renovatie van linoleum, doen wij dat anders. Wij verwijderen met een speciale slijpmachine oude beschermlagen van lino, milieuvriendelijk en stofvrij.

Diepstrippen of volledig strippen?

Dit zetten we zowel in bij diepstrippen als bij strippen. In het eerste geval verwijderen we alleen de eerste laag van de vloer, waarna we weer een nieuwe waslaag aanbrengen. Bij volledig strippen verwijderen we álle oude was- en polymeerlagen. Daarna bouwen we de vloer weer op met polymeer of een 2-componenten polyurethaan laag.

Diepstrippen is bijvoorbeeld nodig wanneer er door verkeerd onderhoud meerdere lagen polymeer op de (linoleum)vloer zijn aangebracht. Het risico is bijvoorbeeld dat lagen van de vloer afknappen, zodat er door het hele pand een poederlaag op de vloer komt te liggen. Dit heeft weer tot gevolg dat de laag er langzaam afslijt. De verschillende lagen hechten niet meer op elkaar. Vaak krijgen schoolbesturen dan het advies om de vloer te vervangen. Een zeer kostbare en langdurige operatie! Wij doen dat anders. Beter, milieuvriendelijker en zeker goedkoper!

Onderhoudskosten drastisch naar beneden!

We zorgen ervoor dat uw jaarlijkse onderhoudskosten drastisch naar beneden kunnen. Niet alleen door betere oplossingen te bieden voor vloerproblemen, maar bijvoorbeeld ook door met u mee te denken in de methode van onderhoud, zodat u niet onnodig klassen hoeft uit en in te ruimen. Vaak regelen we het onderhoud zo dat de vloeren binnen 24 uur weer beloopbaar zijn. Allemaal ogenschijnlijk kleine beetjes, die heel veel helpen in uw portemonnee!

Meer weten over onze oplossingen voor het onderwijs?

Neem contact op!

Snelle service

Directe lijnen en snel direct geholpen worden. Daar streeft Hogenet naar. Wij zijn vrijwel altijd bereikbaar en meestal kan een klus dezelfde week nog worden uitgevoerd. Voor spoedklussen geldt, vandaag gebeld, uiterlijk morgen uitgevoerd. Dit alles zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Contactgegevens

Endepoelstraat 24
6942 GL Didam
T. 0316 220 242
I. www.hogenet.nl
E. info@hogenet.nl

Copyright 2019 Hogenet

error: Content is protected !!