Tapijt

Tapijt is een van de oudste vloerbedekkingen en wordt in een enorme hoeveelheid varianten aangeboden. Meestal worden tapijten onderscheiden naar het materiaal waaruit ze vervaardigd zijn en naar de wijze waarop ze geconstrueerd zijn. Zowel het vezelmateriaal als de constructie hebben invloed op de reinigingsgeschiktheid van het tapijt. Daarnaast moet rekening gehouden worden met de rugafwerking en de legmethode. Tapijt/vloerbedekking is in veel panden een 'vergeten' vloer. Dat wil zeggen dat deze vloer vaak niet in de periodieke reiniging wordt meegenomen, terwijl dit wel strikt noodzakelijk is!

Zie hieronder het resultaat dat Hogenet kan behalen bij dieptereiniging van vloerbedekking en andere soorten tapijt:

tapijtvoor

Voor

tapijtna

Na

Hogenet, specialist in vloer- en tapijtreiniging biedt verschillende reinigingsmethoden aan. Kijk hieronder voor de verschillende periodieke reinigingen. Allereerst worden de eenvoudigere oppervlaktereinigingen uitgelegd. Daarna wordt de dieptereiniging behandeld. 

Oppervlaktereiniging


Een periodieke oppervlaktereiniging reinigt de vloerbedekking en maakt het vet- en stofvrij. Hogenet, specialist in vloer en tapijtreiniging weet exact welke behandeling elke tapijtvloer nodig heeft en welke periodieke reiniging het beste is voor uw vloer. Er zijn een aantal behandelingen die Hogenet regelmatig op tapijtvloeren uitvoert.

Poederreiniging:

Dit is een droge werkmethode die eenvoudig is uit te voeren: poeder uitstrooien, inborstelen met een speciaal borstelapparaat en opzuigen met een stofzuiger voorzien van een electro-aangedreven borstel. De poeders bestaan uit minuscule sponsjes van polyurethaan of uit biologisch afbreekbare cellulose, geïmpregneerd met reinigingsmiddel. Het tapijtpoeder wordt licht vochtig gemaakt, het vuil wordt geabsorbeerd door het poeder en wordt daarna weer opgezogen.

Bonnetmethode:.

Bonnetpad voor onder eenschijfmachine

Bonnetreiniging is ideaal als tussenreiniging

Bonnetten is een effectieve methode voor tussenreiniging. De bonnetmethode wordt ook wel eens met de term 'droogreiniging' aangeduid. Het tapijt wordt voorgesprayed met een reinigingsmiddel waarna de top van het tapijt gereinigd wordt met behulp van een eenschijfsmachine met een witte, katoenen pad of een synthetische pad van microvezel, ook wel bonnetpad genoemd (zie foto). De vervuiling wordt door de pad opgenomen. Deze pad wordt regelmatig ververst. Deze methode heeft het voordeel zeer snel te drogen. Dit door de geringe hoeveelheid vocht die wordt gebruikt. Algemeen gesteld is dit een snelle opfrisbeurt met aantoonbare voordelen en dus ideaal als tussenreiniging. 

 


Dieptereiniging

Sproei-extractiemethode inclusief impregnering:

Truckforce

De Truckforce wordt gebruikt voor dieptereiniging

Bij deze methode wordt water onder druk in het tapijt gespoten en weer onmiddellijk opgezogen. Het voordeel van deze methode is de capaciteit om grote hoeveelheden vuil en besmettingen uit te spoelen. Op deze wijze kan zelfs de diepste vervuiling worden verwijderd en kan alle residu worden uitgespoeld. Het is de meest geprefereerde methode door 's werelds grootste tapijtfabrikanten. Voor de dieptereiniging op tapijt maakt Hogenet gebruik van zijn topmachine. De Truckforce van Masterblend is een zeer krachtige tapijtmachine. Met behulp van de Truckforce wordt onder gepaste druk water in het tapijt gespoten en gelijktijdig weer opgezogen, waardoor een spoelend effect ontstaat, de zogenaamde sproei-Rotovacextractiemethode. Een voordeel is dat het tapijt tot diep in de pool gereinigd wordt en daarbij vuil, en in het bijzonder zand dat zich dieper in het tapijt op heeft gehoopt, verwijderd wordt. Voor het perfecte resultaat op iedere tapijtvloer wordt deze machine ingezet door Hogenet. 

Naderhand zal het behandelde tapijt geïmpregneerd worden om herbevuiling tegen te gaan en wordt het tapijt beschermd tegen vet en vuil.

De hierboven genoemde Truckforce kan in combinatie met de Rotovac-machine van Hogenet worden toegepast. De Rotovac (links afgebeeld) wordt dan aangesloten op de Truckforce en reinigt met twee contra-roterende koppen. Deze manier van tapijt reinigen zorgt voor nog completere reiniging van het tapijt. De rotovac wordt niet altijd ingezet, omdat deze alleen op hoogpolig tapijt inzetbaar is.


Meubelreiniging

Naast de hierboven genoemde behandelingen op tapijt voert Hogenet, specialist in vloer- en tapijtreiniging in toenemende mate reinigende behandelingen uit op stoelen, banken en andere meubels. 


Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze behandelingen op vloerbedekking en tapijt ontvangen?

Neem hiervoor dan geheel vrijblijvend contact met ons op via 0316-220242 of stuur een e-mail via de contactpagina.

U kunt ook via het offerteaanvraagformulier een vrijblijvende prijsindicatie ontvangen of een foto van uw vloer sturen. Wij geven u dan direct gratis een deskundig advies. 

Terug

Twitter

Snelle service

Directe lijnen en snel direct geholpen worden. Daar streeft Hogenet naar. Wij zijn vrijwel altijd bereikbaar en meestal kan een klus dezelfde week nog worden uitgevoerd. Voor spoedklussen geldt, vandaag gebeld, uiterlijk morgen uitgevoerd. Dit alles zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Dat is de service die wij aan onze klanten leveren. Tel daarbij de jarenlange ervaring en de kennis van partijen als Dr. Schutz op en de ideale combinatie is aanwezig.

Contactgegevens

Endepoelstraat 24
6942 GL Didam
0316 220242
www.hogenet.nl‎

E-mailadres
info@hogenet.nl