Natuursteen

Kalkhoudend natuursteen

Kalkhoudend natuursteen is een verzamelnaam voor alle natuursteensoorten met als hoofdbestanddeel calciumcarbonaat. Tot deze groep behoren alle marmer- en kalksteensoorten, zoals carrara marmer, travertin, kalksteen en blauwe hardsteen. Dit soort natuursteen wordt ook als composiet geleverd. In tegenstelling tot echt natuursteen, wordt dit fabrieksmatig vervaardigd. Een composiettegel of -vloer bestaat uit stukjes natuursteen die gebonden zijn in cement of kunsthars. De kleur van kalkhoudend natuursteen varieert van wit tot diepzwart.


Kalkvrij natuursteen

Kalkvrij natuursteen is de verzamelnaam voor natuursteen met als belangrijkste bestanddeel silicumdioxide. Tot deze groep behoren onder andere de verschillende graniet-, gneis-, kwartsiet- en leisteensoorten. Natuursteen voor vloeren wordt geleverd in tegels en platen. Kalkvrij natuursteen is, indien de steensoort dit toelaat, met een gezoet of gepolijst oppervlak leverbaar. De kleur van kalkvrij natuursteen komt voor van vrijwel wit tot zwart.


Herkenning kalkvrij of kalkhoudend natuursteen

Maak het testoppervlak eerst goed schoon. Druppel een kleine hoeveelheid sterk zuur op een onopvallende plaats. Bruist de vloeistof niet en blijft de glans intact? Dan heeft u te maken met een kalkvrije natuursteen. Wanneer de vloeistof begint te bruisen en er ontstaat na een tijd een doffe plek, dan heeft u te maken met kalkhoudend natuursteen. Kalkhoudend natuursteen is poreus, maar niet alle kalkvrije natuursteensoorten zijn dit. Om de porositeit van een kalkvrije natuursteensoort te testen dient men een kleine hoeveelheid water op de vloer aan te brengen. Als de vloer op die plaats na enige tijd donkerder wordt, is deze poreus.

Natuursteen voor

Voor

Natuursteenna

Na

Hogenet, specialist in vloer- en tapijtreiniging kan natuurstenen vloeren op twee manieren behandelen: kristalliseren en impregneren

Kristallisatie

Het is een bewerking die de structuur van de toplaag van de steen verandert, maar géén beschadigingen en niveauverschillen opheft. In de foto's hierboven is een vloer voor en na kristallisatie afgebeeld. 

Met een verzwaarde schrobmachine, met staalwol (of, afhankelijk van de soort steen, een nylon pad) onder de machine, wordt bij een bepaalde draaisnelheid kristallisatievloeistof toegevoegd. Hierdoor wordt een reactie in de toplaag opgewekt, waardoor zich microkristallen vormen. De microkristallen verharden en verdichten de vloer en herstellen de glans.

Het resultaat van deze behandeling kan verbeterd worden door de vloer eerst diep te reinigen (afhankelijk van staat van de vloer en het gebruik).


Impregnerengeïmpregneerde natuursteentegel

Door natuurstenen vloeren te impregneren worden deze vuil- en waterafstotend. Het impregnant dringt door in de steen en verankerd zich. Naar wens kan het impregnant worden geleverd met een neutraal of kleurverdiepend effect. 

Hiernaast is een door Hogenet geïmpregneerde tegel afgebeeld.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze behandelingen op industrievloeren ontvangen?

Neem hiervoor dan geheel vrijblijvend contact met ons op via 0316-220242 of stuur een e-mail via de contactpagina.

U kunt ook via het offerteaanvraagformulier een vrijblijvende prijsindicatie ontvangen of een foto van uw vloer sturen. Wij geven u dan direct gratis een deskundig advies. 

Terug

Twitter

Snelle service

Directe lijnen en snel direct geholpen worden. Daar streeft Hogenet naar. Wij zijn vrijwel altijd bereikbaar en meestal kan een klus dezelfde week nog worden uitgevoerd. Voor spoedklussen geldt, vandaag gebeld, uiterlijk morgen uitgevoerd. Dit alles zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Dat is de service die wij aan onze klanten leveren. Tel daarbij de jarenlange ervaring en de kennis van partijen als Dr. Schutz op en de ideale combinatie is aanwezig.

Contactgegevens

Endepoelstraat 24
6942 GL Didam
0316 220242
www.hogenet.nl‎

E-mailadres
info@hogenet.nl