Linoleum

Linoleum is een materiaal dat gemaakt is van geoxideerde lijnolie, harsen, kalksteenpoeder, kleurstoffen, kurk en/of houtmeel. Het materiaal heeft meestal een jute rug en wordt aan het eind van het productieproces verzegeld en afgewerkt met een polymeerdispersie of een PU-toplaag. Marmoleum is de merknaam die gebruikt wordt door Forbo, de fabrikant die het merendeel van alle linoleumvloeren levert. Hogenet adviseert om direct twee waslagen te plaatsen op deze marmoleumvloer, om de vloer een goede bescherming te geven.

Naargelang de vervuiling van de vloer wordt er bepaald of er gerecoat of getopcoat wordt. 


Herkenning linoleum

Linoleum is een vloer die op het oog op een PVC-vloer lijkt. Linoleum en PVC zijn soms moeilijk te onderscheiden. Een praktische methode is het verhitten van een paperclip en deze enkele seconden in de vloer te drukken. Zowel linoleum als PVC zullen daardoor beschadigen, maar het verschil is echter dat

- PVC ‘smelt’ terwijl linoleum zal verbranden
- Het gat in PVC dieper is en een harde opstaande rand heeft
- De beschadiging in PVC onherstelbaar is, terwijl het beschadigde linoleum middels schuren grotendeels te herstellen is

Op de foto's hieronder is een linoleumvloer voor en na een topcoatbehandeling uitgevoerd door Hogenet:

linoleumvloer voor installatie 2

Voor

linoleum vloer na behandeling

Na

 
Hogenet, specialist in vloer- en tapijtreiniging voert op linoleumvloeren drie verschillende behandelingen uit. Klik op de behandeling voor meer informatie.

-      Sprayen en opblokken

-      Topcoaten

-      Recoaten

Hogenet, specialist in vloer- en tapijtreiniging is in al deze methoden gespecialiseerd en een uitstekende keuze om uw linoleum-/marmoleumvloer in topconditie te houden!


Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze behandelingen op linoleum ontvangen?

Neem hiervoor dan geheel vrijblijvend contact met ons op via 0316-220242 of stuur een e-mail via de contactpagina.

U kunt ook via het offerteaanvraagformulier een vrijblijvende prijsindicatie ontvangen of een foto van uw vloer sturen. Wij geven u dan direct gratis een deskundig advies. 

Terug

Twitter

Snelle service

Directe lijnen en snel direct geholpen worden. Daar streeft Hogenet naar. Wij zijn vrijwel altijd bereikbaar en meestal kan een klus dezelfde week nog worden uitgevoerd. Voor spoedklussen geldt, vandaag gebeld, uiterlijk morgen uitgevoerd. Dit alles zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Dat is de service die wij aan onze klanten leveren. Tel daarbij de jarenlange ervaring en de kennis van partijen als Dr. Schutz op en de ideale combinatie is aanwezig.

Contactgegevens

Endepoelstraat 24
6942 GL Didam
0316 220242
www.hogenet.nl‎

E-mailadres
info@hogenet.nl