Hout

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk op hout. De behandelingen op hout die Hogenet uitvoert zijn oliën en lakken. Dit houten vloeren hoeven niet echte houtsoorten te zijn, maar ook parket en laminaatvloeren.

Hogenet kan uw vloer licht schuren (oppervlakteschuren) of uw vloer diep schuren, met daarna de behandeling die u wenst. Bekijk de verschillende behandelingen hieronder. 

Schuren en oliën

geoliede vloer

Nét geoliede vloer

Schuren en oliën wordt door Hogenet, specialist in vloer- en tapijtreiniging uitgevoerd. Gangbare houtsoorten als eiken, beuken en kersen kunnen worden altijd worden geölied. De olie dringt diep tot in de poriën van de vloer door en werkt daarom anders dan lak. Olie is daarnaast minder sterk dan lak en heeft meer onderhoud nodig dan een gelakte vloer. Voordeel van een geoliede vloer is dat de natuurlijke structuur van het hout beter tot zijn recht komt. Ook zijn krasjes en deukjes in een geoliede vloer eenvoudiger te herstellen. 

De eerste dagen nadat uw vloer geschuurd en in de olie gezet is dient u het belopen van de vloer met vuile en natte schoenen te vermijden. U kunt eventueel hiervoor gebruik maken van inloopmatten. Bij oliën is er keuze tussen een matte of glanzende finish.


Schuren en lakken

gelakte vloer

Eindresultaat gelakte vloer

Schuren en lakken wordt naast oliën ook door Hogenet uitgevoerd. Dit geheel naar wens van de klant. Bij het lakken van een houten vloer wordt er een slijtvaste toplaag gecreëerd. Tropische houtsoorten zoals teak, merbau en jatoba zijn vettig, waardoor olie minder snel intrekt. Voor deze houtsoorten wordt meestal lak geadviseerd. Zoals hierboven reeds vermeld is lak sterker dan olie en heeft een gelakte vloer minder onderhoud nodig dan een geoliede. Nadeel van een gelakte vloer is dat de natuurlijke structuur van het hout minder tot zijn recht komt dan bij een geoliede vloer. Ook zijn krasjes en deukjes in de vloer bij een geoliede eenvoudiger te herstellen dan bij een gelakte vloer. 

Bij de behandeling van een vloer die gelakt dient te worden brengt Hogenet een grondlaag op het hout aan die wordt uitgepoetst. Daarna laat Hogenet de vloer een tijd rusten om de laag in te laten werken en het hout te laten drogen. Daarna zullen er twee lagen lak aan worden gebracht. Tussen eerste en tweede laag wordt de vloer gepolijst ten behoeve van de uitstraling. Bij lakken is er ook keuze tussen een matte of glanzende finish.


Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze behandelingen op hout ontvangen?

Neem hiervoor dan geheel vrijblijvend contact met ons op via 0316-220242 of stuur een e-mail via de contactpagina.

U kunt ook via het offerteaanvraagformulier een vrijblijvende prijsindicatie ontvangen of een foto van uw vloer sturen. Wij geven u dan direct gratis een deskundig advies. 

Terug

Twitter

Snelle service

Directe lijnen en snel direct geholpen worden. Daar streeft Hogenet naar. Wij zijn vrijwel altijd bereikbaar en meestal kan een klus dezelfde week nog worden uitgevoerd. Voor spoedklussen geldt, vandaag gebeld, uiterlijk morgen uitgevoerd. Dit alles zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Dat is de service die wij aan onze klanten leveren. Tel daarbij de jarenlange ervaring en de kennis van partijen als Dr. Schutz op en de ideale combinatie is aanwezig.

Contactgegevens

Endepoelstraat 24
6942 GL Didam
0316 220242
www.hogenet.nl‎

E-mailadres
info@hogenet.nl